Vuonna 1827 perustettu Kaisaniemi on perinteikäs ruoka- ja seurusteluravintola keskustan tuntumassa Kaisaniemenpuistossa, Kaisaniemenlahden rannalla.
Kaisaniemi on Suomen vanhimpia ravintoloita. Aikojen saatossa Kaisaniemessä ovat istuneet iltaa maamme suurmiehet, kuten Eino Leino, sotamarsalkka Mannerheim, J. L. Runeberg, Z. Topelius ja Jean Sibelius. Nykyisessä Marskin kabinetissa on yhä ovi, jonka kautta Mannerheim pääsi salaa kulkemaan ravintolaan.
Kaisaniemi on Suomen vanhimpia ravintoloita. Aikojen saatossa Kaisaniemessä ovat istuneet iltaa maamme suurmiehet, kuten Eino Leino, sotamarsalkka Mannerheim, J. L. Runeberg, Z. Topelius ja Jean Sibelius. Nykyisessä Marskin kabinetissa on yhä ovi, jonka kautta Mannerheim pääsi salaa kulkemaan ravintolaan.
Naisliittolaiset järjestivät ravintola Kaisaniemessä taas luentotilaisuudet , jossa meitä bridgeläisiäkin valistettiin ja sivistettiin .Johanna Korhonen veti väkeä ja mikäs siinä , olihan aihekin kovasti ajankohtainen.Kuinka monelle ikäleidille tietokoneen salat aukesivat , jäi kyllä epäselväksi . Lienee aika turhauttavaa puhua blogeista , netistä ja facebookista , kun suuri osa kuulijoista ei ole selvillä , kuinka ne toimivat ; monet eivät ole koskaan sivuilla käyneetkään .Vihapostin leviämisen suuruus ja nopeus yllätti , pelko on monelle aiheellinen.Nimettömänä kirjoittamisen salliminen on ollut selvästi suuri virhe .Lukisin myös virheeksi sen , että vanhemmat sallivat lastensa pääsyn naamakirjaan lukematta sinne ilmaantuvaa postia .Moni arkielämässä normaalisti käyttäytyvä nuori muuttuu hirviömäistä kieltä käyttäväksi hehkuttajaksi , siihen vastataan ja siitä se alkaa, lumipalloilmiö.Sananvapaus ei tarkoita vapautta huonoon käytökseen oli Korhosen punainen lanka .
Vuorovaikutus murroksessa: nopeus, pelko ja viha
Toimittaja Johanna Korhonen
Toimittaja Johanna Korhonen
Oikeistopopulismi ja yhteiskunnallinen eriarvoisuus oli erään Sosiologian professorin juttuhetki jostain , joka minusta välillä kuulosti rotuopilta ja Perusuomalaisten ajatusten ruotimiselta. Enpä suuresti kiinnostunut .
Pyrimme parantamaan hyvinvointiamme monin tavoin, esimerkiksi liikunnalla, syömällä ja
monenlaisilla hoitomuodoilla. Eri keinoilla on erilaisia vaikutuksia, ja myös vaikutusten kesto vaihtelee. Miten hyvinvointiaan ja onnellisuuttaan sitten kannataisi edistää? Millä keinoilla vaikkapa mielialaa pitäisi yrittää kohottaa? Entä voitaisiinko yhteisöjen tai jopa kokonaisten kansakuntien onnellisuutta kohentaa jollain tavoin?

Onnellisuudesta muutoksen maailmassa luennoi "Onnellisuusprofessori Markku Ojanen ". Mukavasti luennoikin . Ja kauppasi samalla kirjaansa , jonka mitä luultavammin etsin käsiini .Kirjasto saanee riittää, en tunne tarvetta omistaa tuota onnellisuuden opasta , olen ihan riittävän onnellinen ilman ohjeitakin .Hän toi esille mukavia huomioita ,kuten kielestä puuttuvia sanoja , asia ,jonka olen myös itse huomannut espanjan kielessä .Luulin , jotta puute johtuu kielen "vanhuudesta " , mutta se johtuukin koko sanan käsitteestä kyseisessä yhteiskunnassa!Meidän kulttuurimme on yksilökeskeinen , kun taas esimerkiksi Kuuban kulttuuri on yhteisökeskeinen , joten sieltä siis puuttuvat käsitteet kuten : minuus,yksityisyys,läheisriippuvuus jne. Eipä tuota tule ajatelleeksi ,kun ei ole elänyt yhteisökultturissa. Esimerkin hän kertoi Hopi-intiaaneista .Järjestettiin juoksukilpailut ja kaikki tulivat yhtä aikaa maaliin .Olisi ollut noloa , jos joku olisi etuillut....
Väite , että suomalainen on onnellisuustilaston kärjessä , tuntuu liioitetulta ,mutta ehkä tuo yksi lentävä lause :ihmisen on helpompi toteuttaa velvollisuuksiaan kuin itseään ,selittää väitteen .
Tilkassa iltainen kävelylenkki sujui hyvinkin normaalin keskustelun merkeissä .Pohdinnat lukkojen takana elämisen välttämättömyydestä ovat kivuliasta kuultavaa .Olen terve , voin avata ja sulkea oven itse .Niin pienestä se onnellisuus on joskus kiinni.
1 kommentti:
Kiva lukea piipahduksistasi yleisötilaisuuksiin, kun itse joudun viettämään pitkiä toipilaspäiviä kotosalla. Onneksi saan sentään itse avata lukitun oveni. Kerro sille toiselle lukkojen taakse oikeasti suljetulle terveisiä.
Lähetä kommentti